smagsprøver på vin
Livsstil & Oplevelser Nyheder

Sådan lærer du mange forskellige slags vine at kende


Elsker du også bare vin og er du kendt blandt dine venner som værende en smule for glad for vin? Det er sjovt at gå på opdagelse i vinenes verden, hvis man er rigtig glad for vin. Men det kan også af og til være en smule svært, enten fordi det er for dyrt eller fordi man ikke lige ved, hvordan man skal gribe det an. Hvor skal man lige starte, hvis man gerne vil begynde at lære mere om vine?

Læs med her og så hvordan du blandet kan bruge en smagekasse vin til at lærer nye vine bedre at kende eller hvordan du gribe det an ved at gå fra land til land.

forskellige vine

Benyt dig af en smagekasse

En smagekasse vin kan være en rigtig god mulighed, hvis du gerne vil gå lidt mere på opdagelse blandt vin og gerne vil smage mange forskellige slags. Med en vin smagekasse kan du hurtigt få en fornemmelse af en række forskellige slags vine, hvilket kan være en stor fordel for dig der er nysgerrig omkring vine generelt.

Hvis du ikke har særlig meget viden omkring vine i forvejen og generelt ikke ved, hvad det er du godt kan lide og hvad du synes smager godt, så kan du altid benytte dig af en smagekasse vin. På den måde får du nemlig en god introduktion til brede varianter af forskellige slags vine, som du sikkert ikke ville have fundet frem til på egen hånd. Og på den måde får du en bedre fornemmelse af, hvad dine smagsløg godt kan lide af vine og hvad det er, som du gerne vil have fat i.

Prøv dig derfor frem med en smagekasse vin, hvis du ikke rigtig ved, hvor det er du skal starte og hvad du skal tage udgangspunkt i. Når du så får en bedre fornemmelse for vine, kan du gå over til at bestemme over hvilke vine du gerne vil købe hjem til middagsbordet.

Gå fra land til land

En anden sjov måde at undersøge flere vine på, hvor du samtidig får en del mere medbestemmelse end gennem en smagekasse vin, er ved simpelthen at gå fra land til land. Hvis du kender bare en lille smule til vine er du sikkert godt klar over, at de forskellige vine har nogle helt forskellige smage. Vin er ikke ens når den kommer fra for eksempel Sydafrika og Italien.

Der kan være stor forskel mellem de forskellige lande både indenfor for eksempel rødvine. Men der er også forskel på om et land laver rigtig gode rødvine og mindre gode hvidvine.

Når man går fra land til land og prøver forskellige vine af forskellige arter i det land, før man går videre til det næste, så får man sig en rigtig sjov oplevelse og meget indsigt i, hvordan det land håndterer en bestemt slags vin. Man kan få en bedre fornemmelse for hvilket land det er man for eksempel ikke skal købe hvidvine fra og hvilket land der lander nogle af de bedste rødvine.