hjemmekontor
Livsstil & Oplevelser Mode & Indretning Nyheder Økonomi & Erhverv

Tips til indretning af hjemmekontor

Hvis man går med nogle overvejelser omkring indretningen af et hjemmekontor, og har lidt svært ved at komme i gang eller komme på de rigtige ideer, er du kommet til det rette sted. Man behøves heller ikke have et stort budget for at indrette et praktisk og velfungerende hjemmekontor. Det kræver bare, at man forventningsafstemmer med sig selv, og finder ud af hvilke behov man har, før man starter.

I mange hjem ender hjemmekontoret hurtigt med at blive et opbevaringsrum for eksempelvis støvsugeren eller andre ting, som ikke ligefrem gavner indretningen. Derfor er det en god ide at få fjernet de unødvendige ting, så kontoret ikke bare bliver brugt som opbevaring, men faktisk som et hjemmekontor.

Som sagt er det vigtigt at vide, hvad du vil med hjemmekontoret, før du går i gang med indretningen. Derfor er det essentielt, at du gør op med dig selv, hvad dine behov er, og hvad du helt konkret ønsker at bruge hjemmekontoret til. Nogle gode retningslinjer til indretning af hjemmekontoret kan være:

– At udnytte pladsen optimalt

– Investere i det helt rigtige skrivebord, som passer til rummet – Investere i en god kontorstol, som er beregnet til skrivebordsarbejde

indretning af hjemmekontor

Det behøves ikke koste mange penge

Som der også bliver nævnt længere oppe, behøves man ikke bruge en masse penge, for at indrette sit hjemmekontor. I teorien har man ikke brug for mere end et bord, en stol, opbevaringsmuligheder og god belysning. Hvis man har disse 4 ting på plads, er resten af indretningen egentlig kun en æstetisk bonus.

Dog er der også mange hjemmekontorer, hvor der skal være plads til en printer. Derfor er det også vigtigt, at finde en hylde eller andet, som har den rigtige størrelse, så printeren ikke bare ender på gulvet eller fylder halvdelen af skrivebordet. Hvis det kan lade sig gøre, er det også en mulighed at få skåret en bordplade, som passer ind i et eventuelt indhak i rummet. På den måde formår man at udnytte alt den plads, som der er i rummet, og samtidig har man muligheden for selv at sætte sit tydelig præg på hjemmekontoret.

En af vigtigste elementer i indretningen af et hjemmekontor er, at der er den rigtige belysning. Det første skridt er at sørge for, at hele rummet kan blive lyst ordentlig op, så man tydeligt kan se, hvad der står på hylderne rundt omkring. Alt afhængig af størrelsen på hjemmekontoret kan man passende bruge spotlys, som med garanti vil skabe et godt lysniveau i rummet. Det er også en mulighed at få installeret en lysdæmper, så man ikke altid er tvunget til at sidde i et meget oplyst rum.

Endvidere er det også en rigtig god ide at anskaffe sig en god bordlampe, som både kan skabe et godt lys direkte ned på bordet, men også pynte på rummet. Hvis man vælger at bruge lidt penge på en ordentlig bordlampe, er man næsten garanteret, at den kan holde i rigtig mange år ud i fremtiden.

plante til kontor