Hundemad
Nyheder

Sådan vælger du hundemad til din hund

Som hundeejer vil man sin hund det bedste, og det gælder også, når der skal købes hundefoder. Men markedet for hundemad er stort og bredt, så det kan være helt svært at finde rundt i. Hvad er det vigtigste at overveje og vælge?  Hvad vil være det bedste for din hund?

Det rette hundefoder

Når man køber hundemad, vil man typisk støde på et meget bredt sortiment, der til tider kan være forvirrende. Der kan være mange forskellige kategorier og mærkater, som man ikke kender til. Alligevel burde du kunne finde det rette mad til din hund, så længe du kender din hund godt. Basisinformation som hundens alder, størrelse og til tider race kan være det, der er altafgørende for dit valg af mad. Klik her for at se et eksempel på god hundemad opdelt i kategorier. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hund har specialbehov, kan du spørge din dyrelæge til råds om hundemaden.

Hundens alder

Hundens alder er relevant for dit valg af hundefoder, da en hvalp, en voksen hund og en gammel hund ikke har brug for de samme næringsstoffer. En hvalp er i fuld gang med at vokse, så den har brug for næring, der understøtter den proces. Derudover kan den stadig være i gang med at skifte tænder, så pillernes hårdhed kan være anderledes end for en voksen hund. En gammel hund kan også have brug for blødere piller, og næringsstoffer, der hjælper dens gamle krop, samtidig med at de ikke er for hårde ved hundens immunforsvar. Du vil tit kunne læse hvilken alder, maden er tiltænkt til, på pakken.

Hundens størrelse

En anden ting, som er vigtig for dit valg af hundemad, handler om hundens størrelse. Det afgør nemlig vigtige ting, såsom mængden, mængden af næringsstoffer og størrelsen på pillerne. Typisk vil kategorien være inddelt i små hunde, mellemstørrelse hunde og store hunde. Størrelsen vil ofte være angivet i kilo, så du kan se hvilken kategori, din hund passer ind i. En lille hund har jo ikke brug for lige så voldsomme mængder som en stor hund, og den kan også have svært ved at tygge på piller, som er tiltænkt en større mund. Der kan være flere næringsstoffer i maden, end hvad den lille hund har brug for, og det kan give maveproblemer. Derfor er det vigtigt at købe det mad, der passer til din hunds størrelse.

Hundens race

Det kan også være relevant at overveje hundens race. Det er ikke alle hunderacer, som du kan finde egen hundemad til, men for nogle racer kan det godt. Det kan for eksempel være, hvis racen har en unik form for pels, og maden derfor vil indeholde næringsstoffer, som er gode for den pelstype.

Det bedste til din hund

Vi vil alle sammen gerne det bedste for vores hunde, men det kan være svært, hvis man ikke ved, hvad det bedste er. Men kender du din hunds alder og størrelse, er du allerede langt i processen mod at vælge det rette hundemad. Du kan altid spørge din dyrelæge, hvis du er i tvivl.