Trymedics
Nyheder

Afprøv drømmestudiet inden du starter og styrk din ansøgning

Er dine karakterer ikke høje nok til at gå direkte ind på drømmestudiet? Eller er du stadigvæk i tvivl om, det er noget for dig? Der findes gode muligheder for at få afprøvet om det studie, man overvejer, egentlig er noget for en.  

Den bedste mulighed for at få det afprøvet, er ved praktik inden for faget. Tag med Trymedics til Afrika og kom i praktik på et af deres hospitaler.  

Hvad går det ud på? 

Trymedics er et praktikophold på et afrikansk hospital på enten Zanzibare eller i Uganda. Der er her mulighed for at tage derned, inden man starter på sit studie. Det kan dog også godt lade sig gøre at komme med Trymedics, når man er startet, så det foregår som et praktikforløb i udlandet.  

Når man er helt grøn, får man naturligvis ikke lov til nogen form for behandling. Dette er kun autoriserede læger, som kan foretage dette. Det man i stedet gør, er at følge med en læge en hel formiddag fra mandag til fredag. Man går som regel ikke alene, men har som minimum én anden deltager fra Trymedics med også.  

Her går lægen rundt og fortæller om forskellige procedure og behandlinger. Man hjælper, der hvor man kan, men man laver ikke noget, som decideret handler om behandling af patienter.  

Hvorfor får man praktik i sabbatåret? 

Et praktikforløb i sabbatåret kaldes for observationspraktik. Mange af dem som rejser til Afrika med Trymedics gør det, dels for at få afprøvet om dette studie er noget for dem, men også for at få noget relevant erfaring til en kvote 2 ansøgning.  

I de senere år er der kommet skrappere krav til karaktererne, fordi lige præcis nogle af de sundhedsfaglige studier virkelig er kommet i høj kurs. Det betyder, at jo flere som ansøger ved hjælp af kvote 1, desto højere bliver karakterkravet.  

Nogle er ikke i stand til at følge med, når gennemsnitskarakteren skal være tocifret, så derfor vælger en del praktik i udlandet. For nogle studier er det et krav til kvote 2 ansøgningen, at man skal have haft en del relevant erfaring i et hvis antal af uger inden.  

Når man vælger at tage observationspraktik i Afrika, så kan man endda vælge hvilken retning, man gerne vil beskæftige sig med. Det gør det samtidig også muligt at specialisere og vinkle sin ansøgning endnu bedre, så der bliver en større sandsynlighed for at komme ind.  

Specificér dit ophold 

Man kan vælge imellem fem forskellige områder; medicin, tandlæge, fysioterapeut, jordemoder og sygeplejerske. Disse fem områder indenfor sundhedsfaglige studier er blevet enormt eftertragtede i løbet af de seneste år.  

Et ophold varer som regel cirka fire uger. Det er muligt at tilkøbe mere, men fire uger er standarden.  

Det ser utrolig godt ud på ansøgning, og det viser en del engagement fra ansøgeren side, at man har været så ivrig efter sit studie, at man har tilbragt en måned, nogle gange over, i Afrika for at komme ind.