fluestang
Livsstil & Oplevelser

Gør pandemien mere udholdelig med lystfiskeri

Det kan siges med sikkerhed, at mange sunde og raske mennesker, ser pandemiens største irritationspunkt som manglen på personligt givende beskæftigelser at tage sig til. Når det sociale liv ikke længere er muligt i samme grad, er mange gået over til at lede vidt og bredt efter en anden hobby end Netflix. Vi vil gerne aktivere os selv ude i naturen, men det er ikke altid nemt at finde på noget at lave.

Er man allerede aktiv med et par løbe- eller gåture om ugen, og mangler med et andet formål med at bevæge sig ud i den fantastiske danske natur, kan man med fordel se på fluefiskeri som det nye tiltag. Modsat almindeligt fiskeri, kan man blot med en fluestang gå hurtigt i gang med at lære de mange kasteteknikker, og eventuelt gøre det til en aktivitet for hele familien. Det er nemlig også en del nemmere at tage børnene med til, end mange andre hobbyer.

fluestang

Tag ud med fluestand og godt humør

Man behøver som sagt ikke meget andet end en fluestang for at gå i gang med at lære kunsten at fluefiske. Måden hvorpå fluefiskeri foregår, er sådan set meget sammenlignelig med almindeligt fiskeri, men metodisk har det en helt anden nuance.

Fluefiskeri foregår ikke på samme måde med agn og madding, men derimod med en kunstig flue på linen. For at have succes med fluefiskeri, kræver det dog, at man får lært en kasteteknik eller to at kende inden man fanger det helt store.

Gør man sig meget i konkurrencer derhjemme, kan man med fordel også gøre det til en sjov konkurrence for hele familien, at se hvem der kan kaste længst, få mest på krogen, eller noget helt tredje. Det er nemlig ikke altid sikkert at man får bid, som ved almindeligt fiskeri. Får man dog lavet et rigtig godt kast, kan man se, at fluen lander lige så fint på vandoverfladen, og det at der ikke er et stort plask, gør ofte at fiskene ser fluen som et ægte insekt, der er klar til at blive spist.

Familieture med ro i sindet

Nu hvor forlystelsesparkerne ikke har åbent lige så ofte, og børnene har brug for at blive stimulerede, kan fluefiskeri også lægge grobund for en helt anden type familietur.

Man kan fiske landet rundt, køre på lange ture for at finde gode steder, og gøre det hele i ro og mag – der er nemlig ikke lukketid eller åbningstid at tage hensyn til. Samtidig, er det også typisk sådan, at interesse fra børnene kan gøre, at man for en gangs skyld ikke skal høre på en masse høje lyde, da det er en hobby i den mere rolige kategori.

Er man ikke helt sikker på, hvorvidt det er hobbyen for hele familien, kan man jo starte med en enkelt fluestang, og se hvordan det går. Man kan med fordel også gøre det til en personlig hobby, der ikke kræver indblanding fra hjemmet.