gu10 led
Nyheder

Hvad er fordelen ved LED-pærer?

Du kender sikkert godt LED-pærer. Måske har du hørt om dem, fra bilernes LED-lygter, eller måske har du bare hørt udtrykket i en sammenhæng med boligens lygter. Uanset hvad bliver LED mere og mere udbredt, og denne teknologis fremskridt har meget at gøre med de mange fordele, der kan være at finde. Det har både noget at gøre med det praktiske, med miljøet og med de økonomiske fordele.

Du kan finde LED-pærer til de fleste lamper

Det er selvfølgelig kun den teknologi, du selv kan bruge, der er relevant for dig – og det er netop en af fordelen ved LED-pærer. Disse pærer findes til mange forskellige lamper, og derfor er der en god chance for, at du kan finde en pære, der passer til din lampe.

Særligt hvis du køber en ny lampe, har du gode vilkår på denne front – find gu10 LED pære til din nye lampe her.

Miljøvenlighed

Vi danskere er blevet meget mere bevidste om vores klimaftryk, og debatten om miljøet fylder også efterhånden en stor del på den politiske scene. Også i hjemmet er vi blevet mere opmærksomme på, hvad vi kan gøre for at leve en lidt mere grøn hverdag – og her kan dine pærer altså komme ind i billedet.

Når disse pærer skal produceres, er der nemlig stor forskel på, hvor bæredygtig denne proces er. Produktionen af LED-pærer er meget bæredygtig, hvis du ser det i forhold til produktionen af andre pærer. Her benyttes der nemlig ikke miljøskadelige stoffer, og LED bruger heller ikke kviksølv, hvilket betyder, at pæren i sig selv også er noget mere klimavenlig. Betyder den grønne bevidsthed noget for dig, kan du altså også sagtens vælge en LED-pære.

God energieffektivitet

Dette punkt berører både klimaspørgsmålet og den økonomiske situation omkring LED-pærer – og der er gode nyheder i begge lejre. LED-pærer har nemlig en enormt høj energieffektivitet, hvilket betyder, at de bruger noget mindre strøm, end andre pærer gør.

Det er godt for miljøet, fordi der jo medfølger en udledning til klimaet, hver gang vi skal producere strøm – men samtidigt er det en god økonomisk nyhed, fordi du jo sparer pengene fra den strøm, du ikke længere har behov for at bruge på belysning.

Fuld lysstyrke med det samme

Hvis du endnu ikke har LED-pærer i dine lamper, kender du måske godt til scenariet, hvor det tager noget tid for dine lamper at nå fuld lysstyrke. For nogle er det ikke et problem – men er det et problem for dig, kan dette problem hurtigt løses ved at skifte til LED-pærer i stedet for dine nuværende pærer. LED-pærer når nemlig fuld lysstyrke med det samme.

Lang levetid

Det er også op ad bakke, hvis pæren i din lampe skal skiftes i tide og utide. For det første er det jo bare upraktisk at skulle skifte pærer i alle husets lamper hele tiden, men for det andet er det jo heller ikke billigt, hvis der hele tiden skal købes nye lamper ind.