3 årig
Livsstil & Oplevelser Nyheder

3-årige elsker at lege med legetøj


Der er mange forældre som går meget op i hvordan deres børns værelser er indrettet. Børneværelset skal være det sted, hvor barnet kan trække sig tilbage og lege. Der må gerne rode og være ting overalt. Det vigtigste er at værelset bliver benyttet og at barnet får stor glæde af de ting, som der er på værelset. Det er individuelt hvordan et børneværelse bliver indrettet. Alderen på barnet har en stor betydning for dette, da barnets alder udelukkende er altafgørende for hvad der er behov for. Små børn har brug for god plads til at kunne lege på, imens større børn hellere vil have et skrivebord eller en større seng og dermed nøjes med mindre gulvplads.

Små børn interesserer sig for meget legetøj

Små børn udvikler sig hele tiden, hvilket medvirker til, at de også får interesser for noget forskelligt i takt med at de bliver større. Når børn begynder at blive opmærksom på forskellige typer af legetøj, så begynder de også at have en mening omkring hvad de gerne vil have på deres værelse. Det er forskelligt hvad der interesserer piger og hvad der interesserer drenge af legetøj. Ifølge statistikker er børn i 3-årsalderen især meget glad for lego, da det er noget man kan bygge og hvor det kun er fanasien der sætter grænser. Lego er både noget for drenge og piger og er derfor en investering, som alle dine børn vil kunne få stor glæde af.

legetøj

Det er sjovt at bruge hænderne

Hvad kan 3-årige eller lide at lege med? Legetøj til 3 årig kan være en jungle at finde ud af. I 3 årsalderen er børn begyndt at snakke, hvilket betyder, at bøger ofte fanger deres interesse. De kan genkende billeder i bøgerne og har en ide om hvad eventyret handler om. På denne måde kan de være med når den voksne f.eks. læser godnat historie. Udover bøger er mange børn også glade for at være kreative. Det vil sige, at mange børn godt kan lide at tegne eller lege med modellervoks. I 3-årsalderen er børnene meget nysgerrige og kan godt lide at have tingene mellem fingrene. Derfor kan de godt være beskæftiget ved spisebordet i noget tid så længe de har noget spændende at lege med.

Hvad skal barnet ønske sig?

Udvalget af legetøj til 3-årige er stort, så derfor kan det være svært som forældre at skulle finde på gode gaveideer til venner og familie hvis barnet har det legetøj, som er interessant. Det kan være en god ide at kigge i legetøjskataloger sammen med barnet for at se, om der er noget bestemt som tiltrækker barnets opmærksomhed. I værste tilfælde kan du altid ønske dig gavekort til forskellige legetøjsbutikker således, at barnet kan bruge gavekortet når der pludselig kommer noget spændende legetøj til 3-årige på markedet, som barnet hele tiden snakker om.

Børn bliver glade uanset hvad

Børn er meget taknemlige og er glade for det som de får uanset hvad. Det kan sagtens være at du kan købe noget legetøj, som bliver et hit for den 3-årige, men som barnet ikke har snakket om før. Børn kan få en god leg ud af de mest sjove ting, så barnet vil med garanti sætte pris på alt det, som der bliver købt ind af legetøj.