Nyheder

Sådan håndterer du bedst uren hud som gravid

Der sker mange ting med kroppen, når man er gravid. Alle kvinder er forskellige, så det er oplevelsen af at være gravid også. Nogle oplever stor træthed, kvalme og opkast. Nogle kan fortsætte deres hverdag uden de store ændringer, dyrke sport, m.m. Andre må sygemelde sig, fordi graviditeten i høj grad påvirker dem. Uanset hvad, vil man opleve store forandringer i kroppen, som med lynets hast skal sørge for at skabe en baby og agere som midlertidigt hjem for denne i en periode. Hormonerne raser rundt i kroppen, og derfor er der også mange kvinder, der oplever uren hud som gravid. 

Uren hud som gravid på grund af hormonelle ændringer i kroppen

Når en kvinde oplever gravid bumser, så skyldes det de store hormonelle ændringer, som graviditeten medfører. Mange kan også fortsat opleve problemer efter fødslen, når de ammer. Man kan finde lighedspunkter med det, der sker med kroppen for teenagere, hvor mange unge af begge køn bliver ramt af problemer med uren hud. Der er en øget mængde af kønshormoner i kroppen, hvilket får den til at producere mere fedt. Det resulterer i bumser og uren hud. For mange, der oplever uren hud som gravid, vil der ofte være tale om deciderede udbrud, som kan opstå pludseligt og uden forvarsel. Hormonerne er uforudsigelige, så man kan ikke på forhånd vide, hvordan man kommer til at reagere. Der er dog nogle ting, man kan gøre, hvis man opleveruren hud gravid. Nogle gange kan det være nok med tålmodighed og en forståelse af, at huden opfører sig anderledes end den plejer, fordi man er gravid. Hvis der er tale om et alvorligt tilfælde, så kan man også vælge at behandle med medicin. Men her skal der være tale om alvorlig akne. Sidste men ikke mindst, så skal man sørge for at rense huden og pleje den med de rigtige produkter. 

Brug de rigtige hudprodukter mod uren hud som gravid

Det er f.eks. vigtigt, at man ikke lader gammel makeup sidde, når man går i seng. Hvis man oplever flere bumser og uren hud som gravid, så skal man især være opmærksom på at passe og pleje huden. Det kan være en god idé at undgå produkter, der indeholder store mængder parfume og kemikalier. I stedet bør man gå efter de produkter, som er milde og naturlige. Når man oplever uren hud som gravid, så handler det især om at få beroliget huden, som kan blive “stresset” af de store ændringer, der sker. På den måde skaber man balance i hormonerne og huden igen. Man kan med fordel starte en sund hudplejerutine mens man er gravid, som man eventuelt kan fortsætte med, når man har født. For selvom man ikke er gravid, så skal man stadig passe på huden. Man kan også gøre meget med den kost, man indtager. Hvis man får en sund og varieret kost, der inkluderer de nødvendige vitaminer og mineraler, og desuden drikker nok vand på daglig basis, vil det også kunne ses på huden.