opret aps
Økonomi & Erhverv

Opret din egen Aps på den rigtige måde

Mange går rundt med en drøm om at starte deres helt egen virksomhed. Ligegyldigt i hvilken retningen virksomheden går, om det er for at sælge et nyt produkt eller for at hjælpe andre med for eksempel at male eller gøre rent, så er det en vigtig del af virksomheden at den er oprettet efter de rigtige retningslinjer. Der er nogle valg man skal tage, når man skal oprette sin virksomhed, og derfor er det godt, at man kan få lidt hjælp, når det er første gang man står overfor sådan et projekt. Her i denne tekst kan du lære lidt mere om de forskellige ting, du kan vælge imellem.

De forskellige typer af virksomheder

Der findes mange forskellige typer af virksomheder, og du kender nok nogle af dem. De forskellige typer af virksomheder udtrykkes nemlig oftest i en forkortelse bag på firmanavnet. Nogle eksempler kunne være ApS, der står for anpartsselskab, og A/S, der står for aktieselskab. Det er forskellige fordele til de forskellige typer af virksomheder, så inden man opretter sin virksomhed, kan det være en ide at kigge på, hvilke fordele der passer til en, og derefter kan man vælge hvilken type der matcher en bedst. Aps er en af de mest populære valg, og det har mange gode fordele. Læs mere om fordelene her: https://www.nemadvokat.dk/selskabsstiftelse/stiftelse-af-aps/ Det har både fordele i forhold til skat og i forhold til, at det er en del nemmere at hive nye ejere og ledere ind i virksomheden.

opret aps

Oprettelse af virksomhed: Aps

Når man skal oprette Aps så er der nogle specifikke krav får, hvad man skal have.

 Man skal have et indskud på 40.000 enten i kontanter eller i værdi for overhovedet at kunne oprette firmaet.  Man skal også frembringe et stiftelsesdokument, vedtægter og en ejerbog, som man skal have godkendt, og herefter kan man så få sin virksomhed stiftet. Det er billigt at betale for selve stiftelsen, så det er ikke noget man behøver at bekymre sig om. Prisen ligger på omkring 3.000 kroner i alt, alt efter hvor meget hjælp man vil have. Når man så har virksomheden skal man selvfølgelig også holde ved de krav der er. Man skal blandt andet indsende rapporter til erhvervsstyrelsen en gang om året og holde et løbendene regnskab, så der er styr på det hele.

Få hjælp fra en advokat

Opret din ApS med en advokat, og få mange fordele ved det. Når man har en advokat, der kan hjælpe en med alt det juridiske, som er en stor del af i virksomheds livet, så går det hele meget nemmere. Der er ikke noget du selv skal holde styr på, og derfor undgår du også, at du gør noget forkert og ender ud i at skulle vente lang tid. Når man opretter ApS, så går det normalt meget hurtigt, hvis man selfølgelig gør det korret. Man skal tænke på, at dette danner hele grundlaget for ens virksomhed, så hvis papirene ikke er i orden her, så kan man ikke forvente at firmaet holder længe.