tyngdedyne
Nyheder

Tyngdedyne er et must have for at sove godt i en travl hverdag, for dig med søvnbesvær

Hvis du har søvnproblemer, er en vægtet dyne et must. Ved at tilføje vægt til dynen hjælper den dig ved at efterligne en omfavnelse, hvilket gør dig afslappet og . Dette er især vigtigt på travle hverdagsaftener eller bare en almindelig hverdag, hvor der er så meget at se til. At sove godt er afgørende for dit helbred og velvære, så undervurder ikke vigtigheden af en god nats søvn. En tyngdedyne kan være en stor hjælp til at opnå dette. Det er som at have dit eget personlige kram, der holder dig hyggelig hele natten lang! Lad være med at snyd dig selv og køb din tyngdedyne i dag hos https://scandinavianrest.dk/products/tyngdedyne

Hvorfor sover dyr?

Der er mange teorier om, hvorfor dyr sover, men den mest accepterede forklaring er, at det hjælper os med at spare på energien. Ved at hvile og lukke ned for visse kropsfunktioner kan vi spare energi til det tidspunkt, hvor vi har brug for den. En anden teori er, at søvn hjælper os med at konsolidere vores hukommelse og lære nye oplysninger – noget, der især er vigtigt for unge dyr.

Hvad betyder det når vi drømmer?

Der er mange teorier om, hvorfor vi drømmer, når vi sover, men den mest accepterede forklaring er, at drømme hjælper os med at bearbejde erindringer og følelser. Drømme kan også være en måde, hvorpå vores hjerne kan skabe ny information og løse problemer. Nogle forskere mener, at drømme er en måde for vores hjerne at repetere ting, som vi har oplevet i løbet af dagen. Samtidig kan det også fungerer som en forsvarsmekanisme, hvor hjernen simulerer bestemte situationer så man kan tackle dem i vågen tilstand og være bedre forberedt.

Hvad sker der, når vi sover?

Når vi sover, går vores hjerne ind i en anden tilstand, hvor vi er mere afslappede og mindre lydhøre over for stimuli fra omverdenen. Dette giver os mulighed for at hvile og restituere både fysisk og mentalt. Hvis vi sover de anbefalede otte timer om dagen, kan det være med til at forbedre vores humør, kognitive funktion, fysiske helbred og generelle velbefindende.

Der er fem søvnfaser:

Fase 1) døse, her er man ikke rigtig vågen men sover heller ikke helt endnu. Man er på vej til at sove og kroppen lukker langsomt ned.

Herefter glider man over i Fase 2) let søvn, her sover man rigtig men stadig let. Du kan sagtens blive vækket uden problem, samtidig falder pulsen også og hjertet arbejder langsommere.

3 og 4 fase minder meget om hinanden og er svær at skelne imellem dyb søvn/langsom søvn, er her hvor kroppen begynder at reparere sig selv, og sat på spidsen vil man sige det er den vigtigste form for søvn. Det er her du begynder genopbygge alt det du har ødelagt i løbet af dagen. Sidste fase, fase 5) REM-søvnen som kort fortalt står for rapid eye movement, er fasen hvor hjernen langsomt starter op igen som en computer.