børnetestamente
Nyheder

Sørg for dine børns fremtid med et børnetestamente

Har du ikke hørt om et børnetestamente før? Det kan være en rigtig god ide, at du sætter dig ind i, hvad et børnetestamente er, hvis du har eller skal til at have børn. Det er noget, der kan sikre dine børn, hvis der skulle ske en ulykke eller at du bliver syg. Det er derfor vigtigt, at du får det lavet, da du på den måde vil få indflydelse på dine børns videre liv, hvis du skulle dø.

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente er noget, som forældre kan lave for at sikre deres børn. Det er bestemmelser over, hvem forældrene synes, der skal overtage forældremyndigheden over deres børn, hvis de skulle dø inden, at børnene fylder 18 år. 

Hvis begge forældre dør, så vil Familieretshuset tage stilling til, hvem der skal have forældremyndigheden over børnene. Her vil der stort set altid blive valgt den person, der står i et eventuelt børnetestamente. Det er dog vigtigt at vide, at der altid vil blive valgt det, der vurderes til at være bedst for børnene. Der kan derfor godt blive valg anderledes, hvis det vurderes, at børnetestamentet er i strid med det, der er bedst for børnene. 

Hvordan opretter man det?

Det kræver ikke det helt store at lave et børnetestamente. Der findes ikke nogen bestemt skabelon eller former for krav, der kræver, at det nedskrives på en bestemt måde. Det kan derfor laves på et blankt stykke papir, hvor der nedskrives ens ønsker sammen med begrundelse. Papiret skal dateres, underskrives og opbevares. 

Det kan dog med fordel skrives ind i ens egentlige testamente som et notits, da det på den måde giver en større sikkerhed i forhold til, at det bliver undersøgt og brugt, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Sådan her fungerer det, hvis du har fuld forældremyndighed 

Hvis du har fuld forældremyndighed over dit barn, hvilket altså betyder, at du er enlig forsøger, så er der en række ting, som du med fordel kan vide omkring dit barns situation i forhold til din død.

Hvis det for eksempel er en enlig mor, der dør og barnet stadigvæk er under 18 år, så vil faren være den næste i køen. Det er på trods af, at der er lavet et børnetestamente, der henviser til en anden person. Der vil dog være omstændigheder såsom alkoholisme eller vold i hjemme hos faren der gør, at han ikke får forældremyndigheden over barnet. 

Sørg for at få den rigtige rådgivning

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at dit børnetestamente bliver så godt som overhovedet muligt og sikrer dine børns fremtid, så skal du sørge for at få den rigtige rådgivning. Det indebærer, at du får professionel juridisk hjælp, der kan hjælpe med at få det lavet. På den måde kan du være helt sikker på, at tingene bliver lavet ordentligt og godt nok. Dine børn kommer derfor ikke til at stå i en masse problemer, hvis du skulle dø. 

Man kan mange steder få god og gratis hjælp til at lave en forældremyndighed, hvilket kan have stor indflydelse på dine børns senere liv.