OSS
Nyheder

Hvad er OSS, og hvorfor skal du som virksomhedsejer kende til det?

Hvis du er så heldig, at du har din egen virksomhed, så ved du måske også allerede, at der er rigtig mange ting at holde styr på, for at det hele går op i en højere enhed. Som chef har man rigtig mange opgaver, og der er rigtig mange ting, man skal vide. Det er dog også vigtigt, at man er meget realistisk omkring, hvis der er et område, man ikke er så sikker på. Det er langt mere pinligt, hvis man får fejl i regnskabet, fordi man insisterer på selv at gøre noget, som man faktisk ikke besidder evnerne til. Det kan være, at du skal lære mere om, hvad OSS er for noget? Så skal du bare fortsætte med at læse med i denne artikel! 

Din virksomhed skal registreres 

Hvis du har en virksomhed, så har du sikkert også allerede registreret den inde på SKAT. Hvis du ikke har det, så er det virkelig noget, som du skal komme i gang med. Det er f.eks. også lovpligtigt, at du har et CVR-nummer og så videre. Der er også noget andet, som der er meget vigtigt, at man er opmærksom på. Det er nemlig, at man får registreres sin virksomhed i OSS, hvis man sender varer til udlandet. 

Hvad er OSS? 

Det kan være, at du ikke har hørt om OSS før, og så er det naturligvis svært at vide, hvad det vil sige, at man skal registrere sin forretning i det. OSS står for One Stop Shop, og det omhandler, hvordan man betaler moms, når man skal sende varer til udlandet. Der er nemlig nogle regler på området, som det er meget vigtigt, at man sørger for at overholde. Der kan også være forskellige regler omkring moms alt afhængigt af, hvor du skal sende noget hen. Der er f.eks. kommet nye regler for England, efter de valgte at melde sig ud af Brexit. Det er også noget, som du skal være opmærksom på. 

Er du bange for at lave fejl? 

Hvis du er helt grøn på området, og hvis du er nervøs for at lave fejl, så er dette måske en af de gange, hvor du må indrømme, at du ikke er den rette til at udføre opgaven. Det kan godt være, at du har lyst til at gøre det selv, fordi du så ikke skal bruge firmaets penge til at betale en anden en for at gøre. Man kan godt forstå tankegangen, og den lyder jo også umiddelbart logisk. Det er bare ikke altid, at det er det smarteste at gøre rent økonomisk, hvis man f.eks. ender med at lave en masse fejl i regnskabet, fordi man ikke har betalt sin moms på den rette måde. Hvis du er bange for at lave fejl, så kan du med fordel hyre nogle, der kan hjælpe dig med at blive klogere på moms, og hvordan det hele fungerer, når man har en virksomhed, der sender varer til udlandet.