terrassedør
Livsstil & Oplevelser Mode & Indretning Nyheder

Har du nogensinde tænkt på din terrassedør?


Det er måske et lidt mystisk spørgsmål, men det bunder egentligt i, at der er mere at tænke på angående din terrassedør, end hvad de fleste måske tror.

Terrassedøre forener dit indendørs- og udendørsareal, og er uundværlig, hvis du ønsker nem adgang til din have, balkon, altan, eller lignende. Når vejret er godt, vil din terrassedør give nem adgang til dit udendørsareal, og når vejret er gråt og trist, vil din terrassedør stadig lukke lys ind i dit hjem.

Derfor er det vigtigt, at du får præcis den terrassedør, der passer bedst til dit hjem.

Bring lyset ind i dit hjem med din terrassedør

Få både lyset og naturen ind i dit hjem. Med den rette forhandler får du muligheden for at skræddersy din terrassedør, så den passer perfekt til dit hjem og opfylder dine ønsker.

Der er mange måder at skabe din ideelle terrassedør på, men det vigtigste er at starte med at vælge, om du ønsker enkelt- eller dobbelt terrassedøre.

Når du har valgt den ideelle model, kan du herefter bevæge dig videre og kigge på udvendige og indvendige farver, ruder, profil, og hvad end andet hjertet kunne begære!

Hvad angår materiale, er der også her flere muligheder at vælge imellem. Hvad end du vælger skal du selvfølgelig tage højde for dit hus’ æstetiske udtryk, men hvis du ønsker minimal vedligeholdelse, er træ/alu eller plast vejen frem.

Du er helt selv herre/frue over hvordan din terrassedør skal se ud, og kan endda vælge noget så simpelt som hvilke sprosser og hvor mange der skal pryde din terrassedør. Det er selvfølgelig vigtigt at have in mente at jo flere sprosser din terrassedør har, jo mindre lys bliver der lukket ind.

Der anbefales dog som udgangspunkt at du vælger energisprosser, da de bliver limet på glasset og dermed ikke bryder glasset.

terrasser

Sikkerheden ved terrassedøre

Der kan være mange bekymringer ved at have store åbne terrassedøre. En terrassedør har normalt ikke et paskvilgreb på den udvendige side, men du kan tilvælge en indendørs lås, så du har muligheden for at låse og gemme nøglen. Det stopper selvfølgelig ikke indbrudstyve i at bryde ind, men det fjerner deres flugtvej; i tilfælde af brand er det dog ideelt at lade nøglen sidde i låsen, når du er i huset.

Et paskvilgreb kan også kombineres med børnesikring i form af låsen, da terrassedøren nemlig ikke kan åbnes medmindre du har nøglen til døren. Derfor er det en fordel at tilvælge både paskvilgreb og lås som børnesikring, hvis du har mindre børn, så du sikrer dig, at de ikke bruger dem uden opsyn.

Du kan også tilvælge en bremse, så du nemt kan låse døren fast, når du vil lufte ud, eller lade døren stå åben en varm sommerdag. Her skal du så dog være opmærksom på, at din dør kun vil kunne åbne sig i 90 grader, og ikke i de sædvanlige 180 grader.

Du kan få din terrassedør præcis, som du ønsker den. Fantastisk!