stresset mand
Livsstil & Oplevelser Nyheder Økonomi & Erhverv

Flere og flere rammes af stress


Som menneske vil man altid gøre sit bedste. Det handler om at være pligtopfyldende og en pålidelig medarbejder. Dog er det de færreste der tør at sige fra i god tid, hvilket kan ende med stress. Ens chef har ofte en tendens til at komme med flere opgaver, og da man er en pligtopfyldende medarbejder, glemmer man at sige nej. Man tager imod alle opgaverne og får dem udført. Mange glemmer desværre bare at det ikke kun er i en kortere periode, men en længere og vedvarende periode at dette står på.
Hvis du føler dig ramt, bør du finde den stress behandling, der er mest tiltalende for dig.

Du bør undgå stress

Hvis du kan mærke på dig selv, at du er ved at være presset, så er der kun dig selv til at sige fra. Anvend noget af din ferie, eller nogle af dine feriefri dage. Tag gerne en snak med chefen så denne forstår hvor du er på hen. Inden du bliver ramt af stress, bør du i dine pauser tage madpakken med udenfor. Gå en lille tur, i den halve time du har pause. Få luft, bryd tankerne og brug dine kollegaer. Nogle chefer forstår desværre ikke virkeligheden i startfasen af stress.

Desværre blev du ramt

Hvis du desværre er havnet i stressmomentet, så er der flere ting at gøre. Den første ting er en sygemelding. Derefter bør du komme til stress behandling hos en stresslæge https://stresslaege.dk. Der findes heldigvis eksperter i hele landet, men når skaden er sket, kan det være svært at søge hjælp til stress behandling. Man er svækket, man er træt, man er fysisk dårlig og humøret er helt borte. Det eneste man ønsker når man er stressramt, er at ligge under dynen. Når man er stressramt, glemmer man ofte tid og sted – og derfor får man ikke søgt stress behandling.

Bryd tabuet om stress

Selvom det kan være svært at snakke om, så er det virkelig vigtigt at snakke med nogle om de tanker man tumbler med. Det er vigtigt at der kommer ord på. Jo før, jo bedre. Når du først begynder at snakke om det, åbner der sig en verden der rent faktisk vil dig noget godt. Når du begynder at få hjælp, vil du også hurtigt indse, at der findes gode mennesker derude. Drop alle tanker om arbejde, og begynd at gøre noget godt for dig selv sammen med andre. Brug dit netværk eller udvid dit netværk. Det kan være en stor fordel at socialisere sig med andre. Der findes aktiviteter, hvor der kun er adgang for stressramte personer.

tabuet om stress

Motion og socialt samvær

Når man er ramt af stress, kan det være en stor fordel at anvende meditation på lydfiler. Med tiden, har man igen overskud til socialt samvær. Anvend gerne de tilbud stressramte modtager som for eksempel Yoga, fitness og løbeture hvilket er ren terapi for krop og sjæl. Undgå følelsen af ensomhed, ved at dyrke nogle af disse aktiviteter med dem der står i samme situation som dig, og kom stærkt tilbage.

motion