Nyheder

En god topmadras kan forlænge madrassens levetid

Har du en topmadras på din seng? Hvis ikke, så er det måske værd at overveje. Der er mange fordele ved at anskaffe sig en topmadras. Disse fordele spænder bredt – lige fra soveklimaet, til komforten under søvnen og levetiden på din madras. Vidste du også, at der er flere forskellige typer, der hver især har sine helt særlige egenskaber?  Dette vil vi komme nærmere ind på i denne artikel.

Skån madrassen for slid

En topmadras er en tynd madras, der lægges ovenpå den egentlige madras. Det er en fast madras, der ikke har indflydelse på madrassen nedenunder – bortset fra at den kan øge komforten. En stor fordel ved disse madrasser er, at de aflaster den tykke madras i forhold til slid. Den kan derved bruges længere, hvilket der er en økonomisk gevinst i. Topmadrasser er nemlig en hel del billigere end de fleste gode madrasser.

Hygiejnisk perspektiv

Der er også et hygiejnisk perspektiv i at have en tynd madras øverst. Det er ikke alle typer madrasser, der kan vaskes. Det kan topmadrasser derimod. Er der kommet blod, juice eller andet væske på madrassen, er det nemt at smide den til vask. Betrækket kan typisk gå i vaskemaskinen, og fyldet kan man så tage ind i brusekabinen og håndvaske. Find din nye topmadras her: https://www.sengespecialisten.dk/madrasser/topmadrasser.

Topmadrasser findes i forskellige materialer:

  • Memory foam
  • Latex
  • Perforeret latex
  • Koldskum
  • Polytherskum

Memory foam

Hvert materiale har sine fordele. Memory foam er et genialt materiale. Når det bliver varmet op af kropsvarmen, så former det sig efter kroppen. Man får en lækker følelse af, at man synker ned i sengen, mens madrassen sørger for god støtte og trykfordeling. Alt sammen er med til at skabe ekstra god komfort under søvnen.

Latex

Latex er et praktisk materiale. Det har den gode egenskab, at støvmider, svampesporer og bakterier ikke kan leve i det. Det er derfor et yderst hygiejnisk materiale til sovepladsen. Samtidig er det allergivenligt og derved et oplagt valg til astmatikere.

Perforeret latex

Perforeret latex er en latex madras med huller i. Hullerne er designet for, at madrassen bedre kan aflede varme væk fra kroppen. Alle madrasser af latex har en fast form, således at man ikke synker ned i madrassen.

Koldskum

Koldskum egner sig godt til dig, der gerne vil have en kompakt og fast madras. Disse er samtidig fugtabsorberende og har en god ventilation, der er særligt fordelagtigt for dig, der nemt kommer til at svede om natten.

Polytherskum

Polytherskum er ofte den prisvenlige mulighed. Det har ikke en høj fasthed, men til gengæld er det mere eftergiveligt og fleksibelt.

Split eller fast model

Der findes topmadrasser som er designet til de forskellige typer af senge. Har du en elevationsseng, bør du eksempelvis gå efter en model med split. Dette betyder, at madrassen er inddelt i nogle naturlige sektioner, således at de kan give sig, når elevationssengen hæves og sænkes. Har du en almindelig seng, der ikke kan ændre position, er dette en overflødig feature. Her kan man nøjes med en fast topmadras i ét stykke.