Mand puster e-røg
Nyheder

Disse ting skal du holde øje med, når du køber e væske

Du har måske allerede en e-cigaret og er godt i gang med at vænne dig til den fremfor en almindelig cigaret. Selvom der stadig er uenighed om, hvorvidt e-cigaretter er helt harmløse eller ej, mener det fleste, at de er et godt alternativ til at ryge regelmæssigt.

Blandt andet kan muligheden for at variere e-væsken gøre, at du selv kan styre, hvilke stoffer du får ind i din krop. Derfor er gennemsigtigheden større, og du kan langsomt fravænne dig de dårlige vaner, du måske har opbygget gennem mange år ved at ryge almindelige cigaretter.

Du bestemmer selv nikotinmængden

Noget af det helt smarte ved e-væske er, at du selv kan dosere nikotinmængden. Derfor er det selvfølgelig helt centralt, at du er opmærksom på denne, når du køber din e-væske. Du kan rent faktisk også få væske, hvor der slet ikke er nikotin i. Typisk er det en god ide at starte med en større nikotinmængde, når du går fra cigaretter til e-cigaretter. Du kan så langsomt trappe ned, og til sidst kan du måske klare dig med følelsen af at have noget i hånden. Mange rygere tænker, at det kun er nikotinen, der betyder noget, men det kan faktisk også være selve fornemmelsen af at sidde med en cigaret.

Gosmoke.dk finder du et stort udvalg af e-væske med mange forskellige grader af nikotinindhold. Det kan være en fordel at bestille flere væsker med forskellige mængder nikotin. Hvis du pludselig kan mærke, at du er klar til at trappe yderligere ned, er det jo ærgerligt ikke at have en flaske med et lavere nikotinindhold klar. Derfor er det godt at være forberedt.

Mange forskellige smage og aromaer

E-væske kommer i mange forskellige varianter. Du kan både få nogle, der smager af klassisk ”røg”, du kan få dem med mentolsmage, og så er der også en del der har nogle lidt mere alternative smage, for eksempel frugt. Det er helt forskelligt, hvad folk godt kan lide, så det er helt sikkert noget, du skal have med i dine overvejelser.

Hvis du hader søde sager, er det ikke så fedt at sidde med en væske, der smager af chokolade. Hvis du derimod gerne vil prøve noget nyt, er der mange sjove alternativer, for eksempel forskellige krydderier. Generelt er det også godt at være opmærksom på, at e-cigaretten naturligvis ikke skal erstatte andet end en normalt cigaret. Derfor skal den helst stadig minde dig om at ryge og ikke om at spise snacks. Den skal først og fremmest fungere som et middel, der forhindrer almindelig rygning, så ofte vil det være en god ide at lægge ud med nogle neutrale smage, når du forsøger at trappe dit cigaretforbrug ned. Slutmålet bør først og fremmest være, at du helt lægger rygningen på hylden, så e-cigaretten bør ikke ses som en permanent livsstil. Det sundeste er helt sikkert at droppe alle former for rygning, men e-cigaretten kan uden tvivl være et godt step på vejen, som hjælper dig i mål.